Yamazakura, waar alles samenvloeit

Alles begint bij een idee.

Hoe breng ik Azië en België samen in één product?

Wat is Yamazakura Chocolates?

Yamazakura Chocolates vloeit voort uit passie. Een passie voor eten, voor de Aziatische cultuur en voor creëren.

Ik wil met Yamazakura Chocolates niet gewoon mooie pralines maken. Ik wil dat ze een verhaal meedragen, een cultuur representeren en ik wil mensen introduceren aan smaken die ze ervoor nog niet kenden. Ik hoop een product te creëren dat mensen net zoals ik, geïntrigeerd en gepassioneerd door de prachtige Aziatische cultuur, terug kan brengen naar de essentie van diezelfde passie. En daarnaast hoop ik bij andere mensen een eerste vonk van die passie aan te wakkeren.

Yamazakura; waarvoor staat het?

Al sinds het begin van mijn avontuur krijg ik regelmatig de vraag van waar mijn naam komt. Een terechte vraag die ik hier graag even toelicht.

Yamazakura is Japans en bestaat uit 2 Japanse tekens: “Yama”, wat berg betekent en “Sakura”, wat wijst naar de typische kersenbloesem en symbool staat voor de vluchtige schoonheid.

Omdat Yamazakura Chocolates ontstaan is uit mijn passie voor Azië, wilde ik dit graag in mijn naam reflecteren.

Wie staat er achter Yamazakura?

Achter dit hele project sta ik, Hannah.

Passie. Dat is het beste woord om mij te omschrijven. Passie voor het leven, passie voor creativiteit en vooral, passie voor eten.

De passie voor eten begon al heel vroeg. Al van kinds af aan stond ik mee in de keuken. Meestal bij mijn grootmoeder, om te helpen bij alles wat kon (en vooral mocht). Dat vuur wakkerde ik verder aan na mijn middelbare school in een opleiding chocolatier-patissier, een opleiding die ik voor geen geld van de wereld zou inwisselen door alles wat ik er leerde.

In die opleiding leerde ik mensen kennen die niet enkel mijn passie begrepen, maar ze ook deelden. Ook hierna, op de werkvloer, zag ik datzelfde vuur in de ogen van mijn collega’s, die ondertussen meer zijn dan dat.

Maar na 2 jaar te werken als chocolatier, kon ik mijn creatieve kriebels niet meer tegen houden. Ze wilden meer, ik wilde meer.

En zo zijn we hier beland… bij mijn volgende gewaagde sprong. Eentje waar heel lang over nagedacht is en waar ik vooral heel veel zin in heb. Bij deze sprong kan ik dan ook mijn vroege passie voor eten eindelijk combineren met de andere twee, Aziatische cultuur en creëren.

Get Started

Bekijk Aanbod